hälsotrend

Tjäna stort på den nya hälsotrenden

Vi svenskar har blivit hälsogurus, så enkelt är det. Vart vi än vänder oss ser vi reklam eller blogginlägg om avgiftningskurer, metoder för viktminskning, kosttillskott och drycker som ska förbättra hälsan.

Den här nya hälsotrenden är någonting du också kan tjäna på. Genom att sälja produkter och behandlingspaket kan du attrahera de miljontals svenskar som är intresserade av att förbättra sin hälsa.

Läs vidare för att ta reda på hur du med marknadsföring och strategi kan du snabbt tjäna storkovan.

Vi har blivit hälsomedvetna

De senaste åren har det blivit ett rejält uppsving i hälsotänkande bland oss svenskar. Medierna är fyllda till brädden med bantningstips, motionsråd och de senaste trenderna inom hälsa och välmående.

I takt med denna utveckling har också behovet av hälsorelaterade produkter ökat enormt. De flesta känner någon som äger exempelvis en magtränare, en kur pulverdiet eller högt älskade kosttillskott. Tack och lov verkar den här trenden vara här för att stanna och du kan räkna med att svenskarna fortsätter vara hälsofreaks under en lång tid framöver.

Att satsa på den här marknaden är därmed ett säkert kort och du kan snabbt komma igång och tjäna stora pengar genom att sälja hälsokost och hälsobehandlingar.

Många produkter att välja mellan

Det positiva med att haka på hälsotrenden är att det finns så otroligt många produkter och behandlingar till hands. Du kan därför satsa på någonting som ligger dig varmt om hjärtat och som du redan har kunskap om.

Ifall du har erfarenhet av att gå ner i vikt kan du till exempel satsa på att sälja dietpulver och motionsprogram. Köp in billiga storpack av en pulverdiet eller kosttillskott för bantning och sälj de sedan lite dyrare genom att baka in ett egenförfattat kost- eller motionsprogram. Eftersom det alltid kommer att finnas överviktiga personer kommer du aldrig att sakna kunder.

Någonting annats om har blivit extremt populärt på sistone är avgiftning. En detox kur innebär ofta att man dricker vissa renande drycker samtidigt som man fastar eller följer en viss diet. Tanken är att avgiftningskuren ska rena kroppen från olika typer av avlagringar samt sätta fart på ämnesomsättning och blodcirkulation.

Detoxprodukter kan också med fördel köpas in i storpack och sedan säljas till ett lite högre pris, så att du snabbt får upp omsättningen.

Med e-butik slipper du lokalhyra

Den största fördelen med att ha en e-butik är att det är så mycket billigare än en fysisk butik. Du slipper inte bara själva lokalhyran utan också kostnaden för inredning, renovering och städning. En e-butik är också möjlig att driva helt själv utan några anställda, vilket resulterar i att all vinst går till dig själv.

Vad du däremot bör satsa på är någon typ av lagerlokal. Att ha alla varorna i ditt hem gör inte bara hemmet trångt och tråkigt utan gör det också omöjligt att hålla isär privat- och affärsliv.

Om du är ute efter en lämplig lagerlokal finns möjlighet att i lugn och ro söka efter dessa online. På matchoffice.se kan du skapa en egen sökprofil och till exempel söka efter lager- eller butikslokaler som har en viss yta, ett särskilt läge eller ett visst pris. Där kan du enkelt hitta just den lokal som passar din butik allra bäst.

Marknadsföring är första steget

När du har kommit på ett bra koncept samt hittat en lämplig lagerlokal gäller det att marknadsföra din nya e-butik. Utan marknadsföring får du ju inga kunder.

Ha din målgrupp i åtanke när du utformar din marknadsföringsstrategi. Lägg ut länkar på hälsorelaterade bloggar, kommentera i forum och dela med dig av din e-butik, skapa sidor på sociala medier som Facebook och LinkedIn och be gärna vänner och familj om hjälp med att dela ut länken till din webbsida.

Ha gärna en egen blogg kopplad till din e-butik. Genom att skriva relevanta artiklar eller dela med dig av produktnyheter får du in fler sökmotoroptimerade texter och genererar därför mer relevant trafik.