frisk luft

3 bra saker med att komma ut i frisk luft!

Att frisk luft är bra, vet de flesta människor om. Men nya rön tyder på att det sannolikt är ännu bättre än vad man tidigare hade trott. Det finns alltså en hel del fördelar men att komma ut i den friska luften och även om du inte är en naturmänniska kan det finnas anledningar till varför du borde försöka komma ut mer. Här nedan kan du läsa mer om vilka fördelar det finns med att komma ut i den friska luften, kanske har du inte tänkt på dessa innan?

Lång fler fördelar än nackdelar

Det finns alltså tre fördelar som måster anses vara extra bra när det kommer till att komma ut i den friska luften och bara få vara. Det är givetvis en smaksak och en del personer tycker hellre om att vara hemma, än att vara ute men det är ju aldrig fel att prova på något nytt. 

1.     Rensa ut

När man kommer ut i naturen är det precis som att dammsuga av där hemma, fast i sinnet. Även om man inte kan gå eller springa utan använder en rullstol blir hjärnan blir stimulerad av intrycken i naturen och det är avslappnande. En rullstol ger möjlighet att komma ut, det gör att man får tankarna på annat och det är en bra medicin för att hålla depressioner och inte minst ensamhet borta. Gå, spring eller rulla ut med din rullstol och låt naturen göra sitt.

2.     Motion

Att komma ut och röra på sig i naturen är bra för motionen. Även om man inte kan röra på sig som en sport atlet kan det ändå vara bra, det är nämligen också motion att röra på sig om än bara lite grann. Att komma ut och få nya intryck är inte minst bra motion för sinnet och själen som båda mår bra av det.

3.     Vitaminer

Utomhus får man fyllt upp kroppens eget lilla lager av d-vitamin. Det betyder att man har som små depåer med vitaminer i kroppen. Även om det är mulet och grått väder ute så får man faktisk D-vitamin i sig. Det är viktigt för att må bra och inte minst för att hålla humöret uppe. Utöver dessa tre fördelar med att komma ut i friska luften och andas frisk luft, finns det självfallet många fler fördelar och givetvis också nackdelar. En del personer tycker om att vistas ute medan andra fördelar inomhusmiljö och det är en smaksak som är upp till var och en att bedöma. Om du vill komma ut mer, har du iallafall här 3 bra orsaker.