jul

Vart åker man på semester i jul?

Julen närmar sig med stormsteg. Uppe i Norden har kvällarna blivit allt mörkare, natten kallare och midsommaren känns otroligt långt borta. Hur kan man komma undan den påfrestande vinterperioden som kan kännas deppigt, åtminstone för en stund? Jo, såklart kan man ta och åka bort i jul. I denna artikel ska vi ta en närmare titt på julresor och vart du och din familj kan åka bort under högtiden. 

Även fast julen kan vara en av de bästa och mysigaste högtiderna på hela året, kan det även vara skönt att åka bort och slippa julstressen. Om man inte vill spendera julen hemma finns det många resmål man kan åka till, helt utgående från de egna behoven. Julen kan betyda olika saker för oss alla, medans vissa aldrig kunde tänka sig att fira julen i en solstol är det faktiskt en stor dröm för många. Att vara på semester under julen är så gott som att resa under vilken tid på året som helst, dock lönar det sig att vara ute i god tid eftersom många gillar att fly undan julen. 

Kom billigare undan

Vi behöver inte sticka under stolen med det faktum att julen kan vara en väldigt dyr period under året att resa. Vilket logiskt nog beror på att många vill ut och resa, och därav stiger priserna. Dock finns det några tips man kan ta åt sig för att resa på ett både billigare och smidigare sätt. 

Boka vid i rätt läge – Enligt tidigare år har vi kunnat få fram informationen om att oktober är den bästa månaden då man ska ska boka en resa. Detta beror på att man i lugn och ro har tiden att sätta sig ned och planera sin resa, men man kan även vara lugn eftersom de allra flesta resebolagen vid detta fallet fortfarande inte höjt sina priser. Om du dock väntar till mitten på november eller rent av december kommer du att se mycket högre priser.  

Håll dig i Europa  – Såklart är det fullt möjligt att spendera sin julafton på en strand i Thailand, men vill man komma undan så billigt som möjligt lönar det sig att resa inom Europa. Att vi i Sverige vill ta oss utanför Europa under julen är inte en nyhet, men om du lägger några extra minuter på att kolla resor i Italien eller Spanien kan du dra ner på din budget rätt så rejält. 

Håll koll på dagarna – Man skulle kanske inte kunna tro det men om man ändrar sin dit- eller hemresa med endast en eller några dagar kan priset ändras med en stor summa. Julaftonen är en dag där inte så många människor väljer att resa och om du tycker att det kan vara passande för dig, kör på! När det gäller hemresan är även nyårsaftonen en dag där inte många vill sitta i ett flygplan, så om du inte har något emot det kommer du kunna resa billigare.

Populära resmål i jul

Vi vet redan att svenskar älskar att resa under julen, men vart tyr de allra flesta sig? Nedan ska vi ta en titt på några av de populäraste resmålen, både inom och utanför Europa för att kunna passa så många resenärer som möjligt. 

Kanarieöarna – Vi i Norden samt Skandinavien älskar kanarieöarna, oavsett vilken tid på året det är. Inga konstigheter gäller under jul utan Gran Canaria, Teneriffa samt Lanzarote är tre av alla resmål många reser till inom Spanien. 

Thailand – För den som kanske har en större budget blir det att resa utanför Europa, och för de allra flesta är Thailand det självklara valet. Landet har många ofantligt vackra platser men enligt tidigare år kan vi se att många valt att besöka både Phuket och Krabi. 

Utöver Spanien och Thailand finns det även några andra länder som platsar på listan såsom Kap Verde, Mexico samt Vietnam. Såklart har vi bara nämnt några av alla världens länder, och vem säger att man måste söka upp solen under julen? Många vill ha en “riktig” jul och söker sig därför upp så lång det bara går i Norge, Sverige eller Finland. Där kan man tillsammans med familjen åka skidor och pulka, hyra en stuga med en varm bastu samt njuta av att se snö i mängder. 

Sammanfattning

Vill du bli nöjd över ditt resmål? Hemsidan ReviewsBird kan inte försäkra dig om att du blir nöjd när du läser recensioner, men du kommer åtminstone har större chanser att faktiskt bli nöjd om du väljer att läsa omdömen innan du spenderar dina pengar.