investering 2021

Gör 2021 till ditt år – ta tag i din ekonomi och tjäna pengar

Vi har äntligen lämnat 2020 för vad som förhoppningsvis blir ett bättre år. Vi har stått inför en global pandemi som gjort att den ekonomiska tillväxten stannat och till och med sjunkit. Det har påverkat oss alla, inte bara de stora företagen. Investerare har haft ett riktigt skräckfyllt år, med aktiemarknaden som fallit praktiskt taget varje dag. Människor har tvingats bli hemskickade från sina jobb, och andra gå ner i procent. Ett år som 2020 vill vi inte uppleva igen.

För att komma in i det nya året på rätt sätt är det bästa tillvägagångssättet att äntligen ta tag i sin ekonomi. Du har kommit helt rätt om du bestämt dig för att 2021 kommer bli ditt. Här går vi igenom de ting som krävs för att din ekonomi ska bli stabil – men också de ting som krävs för att öka kapitalet.

1.      Gör en budget och håll dig till den

Att veta vart dina pengar försvinner varje månad är obligatoriskt för att komma på rätt spår rent ekonomiskt. För att uppnå detta på bästa sätt bör du göra en budget. En budget behöver inte vara avancerad, det räcker med de grundläggande tingen. Lista upp dina månatliga kostnader, samt eventuella utgifter som inte dyker upp varje månad, men som du ändå måste betala för. Det kommer ta sin tid i början, eftersom du måste gå igenom dina utgifter från föregående år för att kartlägga dem. Men när det är gjort kommer du kunna se ett mönster i utgifter som du därefter kan försöka förändra.

2.      Spara och gör det automatiskt

Att spara sina inkomster är det bästa steget för att bygga upp en förmögenhet. Att spara är inte svårt heller, det räcker med att bestämma dig för ett belopp du vill spara varje månad och lägga in det på ett separat bankkonto eller en klassisk sparbank om du är lite gammaldags. Vi rekommenderar dock att automatisera sparandet. Denna möjlighet finns i de flesta internetbanker. Det betyder helt enkelt att det kommer dras ett belopp från ditt bankkonto varje månad och sättas in på ett sparkonto. På så sätt kommer din förmögenhet växa för varje månad som går!

3.      Det är dags att börja investera

Om du inte redan har haft det som nyårslöfte är det dags nu. Investering är det bästa sättet att öka sitt personliga kapital på. Det innebär helt enkelt att man placerar pengar i en viss tillgång som aktier, fastigheter eller fonder, med en förväntan om att uppnå vinster. Är du helt ny inom investering rekommenderar vi att du först läser på grundligt om de olika finansiella systemen för att lära dig vad som är det bästa alternativet för dig. När du börjat investera är det viktigt att du hänger med i börsen, och gärna att du håller dig uppdaterad på de ekonomi nyheter som cirkulerar. Investering kräver tid och dedikation, annars finns det en risk för att du förlorar mer än du satsat.