artikelkatalog

Varför använda en artikelkatalog?

Alla som bedriver verksamhet online vet hur viktigt det är att synas i sökmotorerna. Detta eftersom det numer är mer en regel än ett undantag att att man använder dessa när man söker information på nätet. Att hamna bland toppresultaten vid en sökning kan därför vara skillnaden mellan succé eller katastrof för någon som har internet som marknadsföringskanal. Läs vidare så skall vi redogöra för varför användande av artikelkataloger kan vara ett nyttigt verktyg i jakten på topplaceringarna hos Google, Bing, Yahoo och andra sökmotorer online.

Artikelkatalog – ett sätt att skapa intresse och länkar till en sajt

Ingen (förutom sökmotorerna själva) vet exakt hur algoritmerna är konstruerade för ge användarna relevant sökresultat. Att optimera en hemsida för att hamna högt upp i sökmotorerna kallas sökmotoroptimering och något de flesta experter inom området är eniga om är dock att hemsidornas relevans, dvs hur nyttiga de är för användarna spelar roll, samt hur ”auktoritära” hemsidorna är inom specifika nischer. Vad menas då med ”autoritära hemsidor”? Auktoritära hemsidor anses viktiga vilket kan mätas bland annat utifrån hur många andra hemsidor som länkar till dem. Helst skall även dessa hemsidor vara auktoritära för att på så vis ge auktoritet till de hemsidor som de länkar till. Detta hänger naturligtvis ihop med hemsidans relevans. Har man en relevant hemsida som förmedlar nytta till besökarna inom en specifik nisch så kommer för eller senare folk börja länka till den. Detta kan dock ta väldigt lång tid, så det man kan göra är att själv proaktivt skriva om ett ämne på nätet och sedan länka till den hemsida man vill sökmotoroptimera. Ett bra sätt att bidra med kunskap och samtidigt skaffa inlänkar till sin hemsida är därför att skriva artiklar i artikelkataloger. Genom välskrivna och informativa artiklar i en artikelkatalog så ges därmed möjlighet att skapa auktoritet till en hemsida vilket på sikt bidrar till bättre rankingpositioner hos sökmotorerna.

Ett exempel på hur en artikel kan se ut ser du i exempelvis denna artikel som handlar om ämnet a-kassa.