Blogg

tt-gruppen.com samlar koncernen

TT-Gruppen – med företag som nyhetsbyrån TT, Scanpix, Retreiver, TT Spektra och förstås Uppdragsmedia – har tidigare inte haft någon tydlig kanal för gemensam information.

Det har vi ändrat på nu.

tt-gruppen.com lanserar vi nämligen vår första gemensamma webbplats. Uppdragsmedia har utvecklat sajten parallellt med arbetet av koncernens årsberättelse (mer om den senare i veckan). Vi har förstås använt koncernens grafiska element – dess färgskala och typsnittet Adelle – och vårt mål och uppdrag har varit att skapa en lättnavigerad sajt, som enkelt berättar om bakgrund, organisation och framför allt om koncernens totala utbud.

Utbudet presenteras i en flash på sajtens förstasida. Denna uppdelning i produktkategorier är ett nytt sätt att enkelt visa upp koncernen och tydligt förklara hur de olika företagen kompletterar varandra. Pusselbitarna används för övrigt också i årsberättelsen. Att vi har använt flash – som ju är en omdebatterad teknik – beror bland annat på att det också är en del av utbudet (inom Svenska Grafikbyrån).

Vi har också skapat en kanal för att publicera nyheter om företagen och koncernen. Dessa går förstås att dela inom de sociala mediekanaler man verkar i, eller följa via ett RSS-flöde.

Sajten är lanserad, men självklart inte klar. Nu ska den fyllas på med nyheter och vi ska se till att de olika delarna uppdateras och ständigt är aktuella. Exempelvis är utrymmet på förstasidan, där utbudet nu presenteras, tänkt att kunna bytas ut med jämna mellanrum, allt beroende på kommunikationsbehov. Vi kommer tillsammans med TT-Gruppens ledning också titta på vilken domän sajten ska ligga på framöver – tt.se är kanske är det mest logiska. Det kan också tillkomma fler undersidor. En sajt ska, som vi ser det, aldrig bli riktigt klar.

Den tekniska utvecklingen av tt-gruppen.com har skett tillsammans med företaget Sajtkonsulterna. Koncernens huvudtypsnitt Adelle använder vi på sajten med hjälp av tjänsten Typekit.


  1. Magnus Attefall skriver:

    GRATTIS till en mycket snygg och lättläst årsberättelse – bjuder verkligen in till läsning!
    Och sajten naturligtvis. :-)

  2. Lina Hedenström skriver:

    Snyggt och grattis!!

En trackback


  1. [...] This post was mentioned on Twitter by David Stark and Fredde Grädde, Uppdragsmedia. Uppdragsmedia said: Har bloggat om vårt senaste sajtprojekt: TT-Gruppen.com samlar koncernen http://j.mp/cjXn88 [...]