Blogg

Publish och andra plattformar för TT-Gruppens kommunikation

Vårens gemensamma årsberättelse och koncernsajten var startskottet för TT-Gruppens kommunikationsstrategi på koncernnivå. Utvecklingen förtsätter under hösten.

Uppdragsmedia har en viktig roll i TT-Gruppens gemensamma kommunikation. Vi är producenter av enstaka titlar, men jobbar också kontinuerligt med vissa delar och strategi. Huvudmålet är att koncernen ska bli tydligare och mer synlig och inte minst ska vi sprida kunskap om koncernen, hur de olika företagen jobbar tillsammans bland annat.

Detta har hänt de senaste dagarna:


Publish – bloggen

TT-Gruppens medieblogg kommer att drivas i samarbete med Uppdragsmedia – en riktigt spännande satsning som vi vurmar för. Vi kommer förstås att utveckla bloggen vidare under hösten. Här hittar ni bloggen. Thomas Peterssohn, koncernens vd, sätter tonen i det här inlägget. Vi har för övrigt byggt WordPress-sajten som bygger på temat Carrington.

Publish – tidningen
Vi har producerat en 12-sidig skuren tabloid på temat redaktionell outsourcing. Tidningen innehåller bland annat några spännande nyheter från TT Spektra, ett reportage från australiska Pagemasters och intervjuer med svenska mediechefer på tidningens huvudtema. Bland skribenterna märks Sofia Mirjamsdotter. Publish distribueras bland annat under TU:s branschdagar, som pågår just nu. Den är inte tänkt som en one-shot, utan kan mycket väl komma tillbaka med ett annat tema vid ett annat tillfälle. Kanske i lite annan form till och med. Läs tidningen här:


@ttgruppen på Twitter

Koncernen har tagit över TT Spektras konto på Twitter. Vi bevakar kontot, som ni hittar här, och berättar mer om vår Twitter-strategi här.

Utveckling koncernsajten
Uppdragsmedia ska fortsätta med driften av koncernens webbplats tt-gruppen.com. Därför är den sedan några dagar tillbaka en WordPress-sajt. Detta gör det inte minst enklare att vidareutveckla sajten.

Så vad händer härnäst? Vi jobbar alltså kontinuerligt med nuvarande plattformar för koncernens kommunikation. Men vi har även nya på gång. Håll utkik.


  1. Magnus Attefall skriver:

    Grattis och mycket spännande utveckling! Ser fram emot att fortsätta följa er. :-)

2 trackbacks


  1. [...] This post was mentioned on Twitter by David Stark, Kundtidning and TT-Gruppen, Uppdragsmedia. Uppdragsmedia said: Nybloggat. Kolla in tidningen Publish och andra plattformar för TT-Gruppens kommunikation. http://bit.ly/aWbg5c [...]

  2. [...] nej. Skrämmande, utmanande, uppvaknande? Missa inte heller Fredrik Strömbergs länksamlingar. Uppdragsmedia/TT lanserar Publish, med tidning (där jag medverkar) och ny blogg. I morgon hålls eftervalsdebatt på PK Stockholm, [...]