Blogg

Årsberättelse som kundtidning – varför inte?

TT-Gruppen hade ingen kundtidning när vi ifjol började planera det som skulle bli koncernens första årsberättelse. Vi kände direkt att det fanns ett behov av att berätta väldigt mycket mer än hur det hade gått finansiellt månad för månad, företag för företag och avdelning för avdelning.

Därför kastade vi ut merparten av siffrorna som ni normalt hittar i en traditionell årsredovisning. I stället användes utrymmet i så stor utsträckning som möjligt till att berätta om verksamheten, om nya satsningar och om alla duktiga medarbetare.

I år skruvar vi det ett varv till.

Vi är nu i full gång med produktionen av det som ska bli Årsberättelsen 2010/2011. Nej, vi ska inte summera nuvarande år redan nu, men det kändes viktigt att tydliggöra redan i titeln att vi även avhandlar framtiden. Varför bara blicka bakåt?

Ett annat nytt grepp jämfört med fjolårets årsberättelse är att vi nu jobbar mer med stories. I en artikel om kronprinsessbröllopet får vi följa Scanpix förberedelser inför den stora bröllopsdagen då de sysselsatte 24 fotografer i frackar och försåg hela världen med bilder. Och i en sportinriktad artikel kikar vi längre fram, mot OS i London 2012. Vi tror det det här ger både intressant läsning och en bra bild av arbetet inom koncernen.

Årsberättelsen börjar alltså mer och mer likna en kundtidning.

Och den lagstadgade årsredovisningen, undrar ni? Den finns tillgänglig i pdf-format. Bara att mejla över till den som önskar.

/Bilden ovan tog Tobias Röstlund på Scanpix under kronprinsessbröllopet. Fotografen som ska ta bilden av högheterna heter Jonas Ekströmer.

2 trackbacks


  1. [...] Samira Rahman ger dig tips på vägenFredagslänkar – arga fåglar, paddor och Charlie SheenÅrsberättelse som kundtidning – varför inte?Vi välkomnar redaktör Sandberg!Februari (16)Världen är besatt av FacebookGoda nyheter från [...]

  2. [...] Samira Rahman ger dig tips på vägenFredagslänkar – arga fåglar, paddor och Charlie SheenÅrsberättelse som kundtidning – varför inte?Vi välkomnar redaktör Sandberg!Februari (16)Världen är besatt av FacebookGoda nyheter från [...]