Blogg

Nyhetsbrev del 2: Den enkla lösningen

I vårt förra inlägg på detta ämne konstaterade vi att det finns många skäl att använda sig av nyhetsbrev för driva trafik till sin webbplats.

Det verkar jobbigt, tänker du. Jag har ju redan så svårt att hinna med allt, hur ska jag klara av att göra ett nyhetsbrev också?

Då vågar jag hävda att det gör du garanterat. Det finns en lösning som är mycket enkel, och som snabbt hjälper dig igång med ett enkelt men väl fungerande nyhetsbrev. Lösningen finns i Googles tjänst Feedburner, och den förutsätter att du har ett RSS-flöde från din webbplats. Detta RSS-flöde styr du sedan om till Feedburner (om du inte har ett konto, så får du skapa ett).

När du gjort det, går du in under fliken ”Publicize” och aktiverar funktionen ”E-mail subscriptions” (se bilden härintill).

Nu har du startat ett nyhetsbrev!

Sedan vill du förstås ha abonnenter, och även det hjälper Feedburner till med. På sidan för e-mail subscriptions i Feedburner hittar du en bit färdig kod som du kan klistra in på din sajt. Den kommer att generera ett formulär där dina besökare kan anmäla sig. Om du hellre vill ha en länk direkt till Feedburners anmälningssida, så kan du hämta koden för det också, på samma sida.

Nyhetsbrevet sköter sig helt själv. En gång om dygnet går Feedburner in på din sajt och ser om RSS-flödet uppdaterats. Om det har det, så skickas ett nyhetsbrev ut med de senaste inläggen.

Tjänsten är enkel och helt gratis. Priset du betalar är att du inte kan styra allt i detalj. Du kan välja ett tidsfönster när du vill att nyhetsbrevet ska skickas, men inte exakt tidpunkt. Och du kan påverka designen i viss utsträckning, men inte i detalj. Men om ditt innehåll är tillräckligt lockande för läsarna, så kommer det ändå att driva trafik till din webbplats.

En trackback


  1. [...] This post was mentioned on Twitter by David Stark, Fredde Grädde and Stellan Löfving, Uppdragsmedia. Uppdragsmedia said: Nytt blogginlägg om nyhetsbrev, av @stellan: Del 2: Den enkla lösningen http://bit.ly/bbzRs3 [...]