Blogg

Länktips: Twittra för ett företag

Fler och fler företag skaffar sig ett konto på mikrobloggtjänsten Twitter. Det är dock, som jag ser det, ganska få som agerar särskilt genomtänkt.

Vi ska försöka lyfta fram goda exempel här på Uppdragsmedia, inspiratörer, och en av våra favoriter är Piratförlagets twittrare Mattias Boström. Han jobbar som produktions- och redaktionsansvarig på förlaget och frontar personligen företagets Twitterkonto. Hans inlägg kan lika gärna vara av privat slag som information som rör förlaget.

Ska inte beskriva Mattias arbete – för ett målmedvetet arbete är vad det är – på Twitter mer. Läs i stället hans mastodontbloggpost: ”Att twittra för ett företag”, en komplett beskrivning av hans twittrande från starten i mars förra året till nu.

Vill lyfta fram ett citat från bloggposten, om @piratforlagets följeslagare (drygt 1 200 stycken). Det pratas ju ofta om antalet Twitteranvändare, exempelvis i förhållande till Facebook.

”Även om jag inte når så stor del av Sveriges befolkning via mitt twittrande så är det en väldigt intressant del av befolkningen. Många av nätets främsta opinionsbildare (många journalister och välbesökta bloggare) finns på Twitter och om de börjar följa mig eller på annat sätt tar del av vad jag twittrar om så kan jag nå ut med mitt budskap till långt många fler ifall dessa opinionsbildare väljer att ta upp frågor som rör just mitt företag.”

Så sant som det är sagt.

Se även Mattias prata sociala medier i JMW-talkshow.