Blogg

Veckans länkar – redan dags att summera 2010

Hösten har gått sjukligt snabbt och det känns nästan lite konstigt att alla årssummeringar drar igång. Men de är ju lite roliga också. Sidbloggen planerar att summera tidningsåret 2010 och vill ha läsarnas hjälp. Och här kan du rösta fram årets bästa omslag.

Tidningsdesignern Per Boström är en i gänget som ska forma ”nya” Dagens Nyheter. Jag intervjuade honom härom veckan och jag tycker faktiskt han bjöd på några ledtrådar. Hur ser framtidens DN ut, Per Boström?

Hur stort är WordPress? Kolla in infografiken.

Inspirerande. Emanuel Karlsten berättar om hur han gjorde en iPhone-app på under en timme.

Molnet. Alltid molnet. Men vad är det?

Göteborgs-Postens sociala medier-karta är omritad. Fin är den också.

Typekit blir bättre och bättre. Nu kan du använda egna typsnitt på din sajt via tjänsten.

Jag var en av de få som stod i iPad-kön i centrala Stockholm natten till tisdag. Det uppmärksammades bland annat här. Det var för övrigt en grymt kul stund i kön. Nördprat om paddan och så körde jag Bambuser för Expressen och hamnade på aftonbladet.se. Kort sagt ett jäkla hålligång, bara för en pryl som 60 000 svenskar redan hade.

Dom 25 bästa iPad-apparna. Några av dom är åtminstone ovärderliga.

Jag ska inom kort åka på semester. Ett ypperligt tillfälle att testa tidningsappar i iPaden, man vill ju liksom ändå läsa svenska och internationella nyheter. Just nu nöjer jag mig att hålla koll på alla presentationsklipp som ligger ute på nätet. Som det här, med Virgin-magasinets videoomslag.

PROJECT magazine cover video from PROJECT on Vimeo.

En trackback


  1. [...] This post was mentioned on Twitter by TT-Gruppen, Uppdragsmedia. Uppdragsmedia said: Nybloggat: Veckans fredagslänkar! http://bit.ly/gH3Ghw #Fredagslänkarna [...]