Blogg

Nytta och nöje – Guldbladet och inspirerande fredagslänkar

Vi kör en länksamling deluxe den här veckan och fokuserar helt ogenerat på gårdagens Guldbladsgala. Vi fick alltså fira ett silverblad i klassen Bästa webbkommunikation – ett jätteviktigt kvitto på att vi är på rätt spår förstås. Läs gärna inlägget om utmärkelsen på TT-Gruppens koncernsajt.

Att vi prisades för just TT-Gruppens webbkommunikation känns speciellt. Vi är flera på Uppdragsmedia som har jobbat på både TT och TT Spektra. Vår egen tillhörighet i koncernen lyser också igenom i allt vi gör och vi försöker alltid hitta samarbeten och möjligheter att ge och ta av all den kompetens som finns inom företagsgruppen.

Vårt arbete med TT-Gruppen inleddes med fjolårets årsberättelse. Sedan dess har vi skapat plattformar på webben, anpassade efter syfte och behov. I dag jobbar vi mycket med innehållet, uppdateringarna, men vi tittar också på nya möjligheter. Kanske är vi med och tävlar i guldbladsklassen Bästa webb-tv nästa år?

Utöver det arbete ni kan följa via nätet, på Twitter och på Facebook bland annat, försöker vi bidra så mycket vi kan med vår kunskap om nätet. Vi har gjort föreläsningar internt och sett flera chefer på systerföretagen bloggdebutera på Publish. @ttgruppen på Twitter har nu fått sällskap av flera mikrobloggande TT-reportrar och det är en riktigt rolig utveckling.

Vi var nominerade i ytterligare en klass igår, Bästa kundtidning (B2B). Vi hade med oss uppdragsgivaren Veidekke Bostads varumärkesstrateg (med mera) Martin Palacios och vi hade verkligen unnat honom att få gå upp och ta emot ett guldblad. Martin gjorde ett sanslöst jobb med den bloggstafett som ifjol blev första numret av Intangible Artifacts.

En trevlig kväll var det förstås. Fredrik Lindström och Erik Haag underhöll och det var tydligt att den digitala kommunikationen tar allt större plats i tävlingen. Det gillar vi. Också intressant att se vad kollegorna hos de andra uppdragspublicisterna gjort sedan sist. Vi är bra på redaktionell kommunikation i det här landet. Här hittar ni alla vinnare av Guldbladet 2011.

Ingen fredag utan länkar förstås. Här är några andra saker som fångat vår uppmärksamhet i veckan.

InUse har gjort en grymt snygg sajt med WordPress.

Aside är ett iPad-magasin byggt med HTML5. Har snabbkollat och det tog sin tid att navigera, men det här är helt klart en satsning att hålla koll på.

Det talande Glamour-omslaget. Fantastiskt bra.

Vi ska vara med och göra om tt.se. Grymt kul!

Facebook-tips för e-handlare inom modeindustrin. Bra läsning för andra också.

Washington Post visar hur man kan jobba med Google Street View.

GQ är Magazine of the Year. Kolla bland annat in Bill Murray-uppslaget, strålande.

Utbilda dina kunder för att få effekt. Väldigt bra av @deeped.

 


  1. Magnus Attefall skriver:

    Mycket bra jobbat och gratis till Silverbladet!