Blogg

Hur mår WordPress? Svaret hittar du bland våra fredagslänkar

Ett par fantastiska omslag till att börja med, som vanligt hittade på Coverjunkie. Det är tyska Esquires prenumeranter som har fått den ståtliga versionen av världens bästa fotbollsspelare i brevlådan. Vet inte om jag sett Leo Messi ställa upp på liknande grejer innan. Snyggt är det i alla fall.

Coverjunkie satte rubriken ”A Newspaper Cover?” till den här. Portugisiska tidningen i fortsätter att vara banbrytande.

Hur mår WordPress? Kristina Alexandersson har lyssnat på grundaren Matt Mullenweg. ”Enbart 8 procent av dagens användare använder WordPress som bloggverktyg, 61 procent säger att idag är det vanligare med CMS-användning.”

Hanna Johansson, AD på Tidningen Vi, har byggt ett bord av tidningar. Enkelt och snyggt. Och Hannas svar på sista frågan är klockrent.

Bygga varumärke med hjälp av Instagram. Intressant och inspirerande.

Ni har kanske hört talas om iZettle nu, möjligheten för privatpersoner att ta emot kortbetalningar med mobilen. Joakim Jardenberg har gjort en prydlig lite instruktionsfilm. Kolla in den.

För varje grad temperaturen har gått ner har datatrafiken i snitt gått upp med fyra procent. Telias Bättre affärer om hur vädret påverkar vårt surfande.

Fredrik följde upp sina tidigare poster om Google+.

En holländare har tagit fram Dyslexie, ett typsnitt för dyslektiker.

Halvgammal länk, men nog så intressant. Google visar upp 13 träffar från din sajt på förstasidan.

Jag använder både Evernote och Skitch och kan rekommendera er alla att göra det samma. Nu har tjänsterna närmat sig varandra ordentligt.

Vi skrev ju lite om Sweden Social Web Camp i måndags. Vill åter igen påminna om Jan Videréns enorma länksamling från campet. Finns otroligt mycket läsvärt och filmer att hämta här.

Trevlig helg!