Blogg

Fredagstips. Veckans webbfavoriter

Sök-gratis-bilder-som-vinnare

Gratis bilder, sexism på Facebook, flerkontostöd i Instagram och surfa utan att räknas. Det är dags för fredagstipsen.

Att hitta rätt bild eller illustration kan en vara en riktig utmaning om budgeten är noll kronor. Buffer har publicerat en utförlig lista med 53 källor till kostnadsfria foton. De flesta med en creativ commons-licens, men somliga, till exempel den här ovanför, är så passa gamla att upphovsrätten slutat gälla. 53+ Free image sources for your blog and social media posts

Veckans snackis har varit sexismdetector. En webbplats som vill belysa skillnader i bemötande enbart baserat på kön. Tjänsten gör en enda sak. Den tittar på kommentarer på profilbilder på Facebook och jämför vilka ord som används på mäns respektive på kvinnors bilder. Här är ett exempel på hur det kan se ut.

sexismdetector

Många efterfrågar möjligheten att kunna hantera flera Instagram-konton med samma app. Till Iphone finns nu Instapload. Tyvärr ganska ful och aningen buggig. Inte alls särskilt användarvänlig. Motsvarande funktion för Android går att få med Phonegram.

Vill du besöka en sajt utan att bli en del av besöksstatistiken? Högt antal sidvisningar ses som en framgång och ligger till grund för annonsintäkter. Om du inte vill bidra kan du använda dig av sajten unvis.it som visar en cachad version av sidan. Då kommer det alltså inte att registreras några sidvisningar hos sajten.

Unvisit

Unvisit besvarar svara själva på två grundläggande frågor om tjänsten.

Är det lagligt? Förmodligen inte. 
Funkar det på alla sajter? Verkligen inte.

Oavsett lagliga aspekter tycker vi att generellt att det är synd att förvägra sajtägare besöksstatistik. Ett bättre alternativ är att låta bli att besöka sajter du ogillar. Vad tycker du? Testa själv genom att skriva unvis.it innan http:// i länken.