Blogg

Fredagstips special: Klämfredagstips

Google-vs-Google

Dumma domännamn, Google och spela in samtal på telefonen. Japp, vi trotsar klämfredagsvakuumet och ger er veckans Fredagstips. Trevlig helg!

 

Spela in telefonsamtal på Iphone med TapeACall. 
Många av oss har länge saknat möjligheten att på ett smidigt sätt spela in telefonsamtal på mobilen. Eller i alla fall på Iphone. Den bästa lösningen hittills heter TapeACall Pro. Du startar appen och kopplar upp ett konferenssamtal mellan dig och personen du vill spela in. Gratisversionen spelar bara in samtal i en minut och är därför mer eller mindre meningslös. Fungerar dock om man vill testa hur appen fungerar. Premiumversionen däremot kostar 75 kronor vilket är rimligt om man tänker på att de flesta konkurenterna har en fast månadsavgift eller tar betalt per samtalsminut.

Ladda ned den här: itunes.apple.com/app/tapeacall

Finns för android här: play.google.com/tapeacall

En gammal tråd på Mikael Grill Petterssons sajt Journalisttips tar också upp problemet med att spela in telefonintervjuer och tipsar om andra lösningar.

Google byter logotyp
Du har väl inte missat Googles nya logotyp? Du är inte ensam i så fall. De har gjort en minimal justering och skillnaden är verkligen pixelfin. Roligt att se denna typ av perfektionism.

Kan du se skillnaden?
google-gammal

google-ny

Om du tycker det är svårt att se förändringen är det tydligare i Gizmodos animerade gif.

Ögongodis på Pinterest
Även om vi själva inte är särskilt flitiga ”pinnare” på Pinterest, så uppskattar vi andras engagemang. För det är en sajt som på ett ganska behagligt vis smugit sig upp och blivit en viktig del av mångas internetvanor. Inte minst för oss som gärna går vilse i fantastisk tidningsdesign. Det finns massor av bra ”boards” för grafisk form och design. Vi slår ett slag för Magazine Design.

Skärmavbild 2014-05-30 kl. 09.36.15

 

Dumma domämnamn
De nya toppdomänerna ökar möjligheterna till nya spännande webbadresser. Möjligheten till fullständigt misslyckade och korkade domänman har förstås också ökat vilket sajten dumb.domains visar tydligt. Den slumpar fram det ena korkade förslaget efter det andra. Komplett med en länk till att köpa adressen. Slumpa fram din egen dumma domän på dumb.domains.

Dum-domän

Jobba hos oss
Vi ska förstärka gruppen med två nya medarbetare, en erfaren redigerare och en redaktionsansvarig till WiseGuide. Tipsa gärna om du känner någon som skulle passa.