Blogg

Veckans länkar: "Högt och lågt och framför allt inspirerande"

Tog mig friheten att citera en kommentar till förra veckans länkar i rubriken. Uppmuntran är alltid trevligt och motiverar till fortsatt grävande på nätet. Då kör vi.

Bloomberg Businessweek är en säker källa till inspiration. Förutom omslagen på bilden hittar ni en hel del snygga sidor här.

Veckans coolaste omslag, Empires Tintin-special!

Oavsett om ni gillar drycken eller inte, Coca-Cola-flaskornas design genom åren är spännande.

Vilka typer av sajter är WordPress optimalt för? Ja, svaret är tydligen så gott som alla.

Twitter är bättre än Facebook för företag. Åtminstone enligt en undersökning av eMarketeer som IT-bloggaren TKJ har plockat upp. Vad ska man säga. Alla såna här undersökningar är intressanta, men inget ska tas för givet, alla jobbar med olika förutsättningar, målgrupper och budskap. Kanalval ska förstås göras från fall till fall.

Lite mer från TKJ. Att automatiskt uppdatera Facebook med länkar till blogginlägg är inte världens enklaste nöt att knäcka. Kanske är RSS Graffiti lösningen?

Cervera väljer redaktionell kommunikation i stället för direktreklam. Nya kundtidningen heter Till bords.

Tar du mycket bilder med din iPhone? Här är tio sajter för dig.

Vill du bli yrkesfotograf. En av frågorna vi gav svar på i tematidningen Fotografi.

Oj, vad jag känner igen mig här. Mikael Zackrisson skriver om sociala medier ur ett personligt kommunikationsperspektiv. ”Visst sköter jag mycket av min jobbkorrespondens via mejl, och visst får jag både trevliga förfrågningar och bekräftelser per mejl. Men mejlen är aldrig tidskritisk.”

Man kan ju använda tidningar till mycket. Att göra trä av till exempel.

Hängde ni med på Boxer-storyn förra helgen? Här är en intressant uppföljande bloggpost av Svenskans Anders Mildner.

Chockerande annonser. Det är svårt att inte reagera.

Veckans bästa läsning om Twitter. Andreas Ekströms artikel i Sydsvenskan: Kändisarna som tar kontroll – Så funkar Twitter.

Aftonbladets granskning av Bonniers har varit ett hett samtalsämne i mediakretsar den här veckan. Kritiken har bland annat handlat om sakfel i artiklarna. Inom TT-Gruppen har vi också reagerat.

Mashable skriver om nya tjänsten Storify, som verkar väldigt intressant. Skapa stories med hjälp av vad som sägs och händer på den sociala webben. Ska definitivt kolla in det här mer.

En story kan förstås också berättas i bilder. Niclas Strandh tipsar.

Den här filmen la vi ut på Publish i veckan. Men den är så bra att den är värd en ”repris”. Trevlig helg, vänner!