finansiera drömmar

Så finansierar du dina drömmar utan ett lån

Drömmer gör alla människor. Men det är dessvärre inte lika många som uppfyller sina drömmar. Vi har inte alla samma förutsättningar och långt ifrån alla har en så pass stabil ekonomi att de kan finansiera det de drömmer om. Men det finns sätt att lyckas, utan att behöva använda ett lån…

Var realistisk

Vi kan tyvärr inte ge ett bättre tips än att vara realistisk. Det må låta tråkigt för dig som förväntade att läsa en artikel om hur man blir förmögen på en dag. Men vi måste dessvärre få dig att inse att du inte kommer bli miljonär på en dag, en månad och inte ens ett år. Börjar man från botten kommer det ta tid att ta sig upp. Var realistisk. Sluta inte på ditt jobb för att investera i din nya dröm som om några månader visa sig vara ouppnåelig. Gör det med sunt förnuft.

Börja med att skära ner på onödiga utgifter

Nästa tips är heller inget quick-fix. Vill du finansiera dina drömmar utan att behöva låna pengar måste du börja med att skära ner på dina utgifter. Det vill säga de onödiga utgifterna du har, som den dagliga latten på väg till jobbet eller årets tredje sommarjacka. Se över vad det är du verkligen behöver för att vara lycklig. Behöver du träna på mer än ett gym? Behöver du äta ute 2 gånger om veckan? Behöver du köpa den senaste mobilen varje gång den lanseras? Om svaret är ja, och du fortfarande inte har råd med det du verkligen drömmer om, bör du nog överväga att omprioritera dina utgifter.

Placera överblivna pengar på ett sparkonto…

De pengar som blir över efter att du skurit ner på dina utgifter ska givetvis sättas in på ett sparkonto. Om du låter pengarna komma in på ditt vanliga privatkonto kommer det bli svårare att se vad det egentligen är du sparar. Ett tips är också att överföra några hundralappar automatiskt till ditt sparkonto varje månad. Då kommer du se att dina sparpengar ökar och kommer snabbare kunna finansiera dina drömmar!

… eller investera dem!

Ditt kapital kommer inte öka bara för att du lägger dem på ett sparkonto. Visst är det ett bra sätt att sköta sin ekonomi på, men om du vill bli förmögen är det värt att överväga investering istället. När du investerar pengar placerar du dem i särskilda värdetillgångar för att sedan tjäna eller förlora baserat på hur börsen ser ut.

Låna endast pengar om det är ett måste

Ibland räcker pengarna helt enkelt inte till. Det är inte alla som är så lyckligt lottade att de kan skära ner på utgifter och/eller spara pengar. Då kan den enda utvägen vara att ta ett lån för att finansiera sina drömmar. Det vill säga om drömmarna inkluderar ett hus, en bil eller något liknande stort inköp och inte den senaste märkesväskan. Innan du ansöker om ett lån måste du dock vara säker på att du hittar det bästa lånet. Ett tips är att använda dig av BankToppen.se för att jämföra aktuella lån på marknaden och därmed hitta rätt val för dig!